Dve glavice kiselog kupusa
700 grama mešanog mlevenog mesa
150 grama pirinča
300 grama suvih rebara
300 grama suve slanine
jedna veća glavica crnog luka
dva cena belog luka
so
biber
suvi začin(bez soli)
ulje
peršunov list
Priprema:
Da bi napravili smesu kojim ćemo puniti liske kupusa potrebno je:
iseći luk (crni i beli) i staviti da se prodinsta na malo ulja. Dodati mleveno meso, so, suvi začin, alevu papriku, peršunov list i biber po želji i dinstati ga petnaestak minuta. Dodati na kraju pirinač i fil je gotov.
Od glavice kiselog kupusa odvajati liske jednu po jednu i stavljati po jednu supenu kašiku smese u svaku, lisku uviti kao rolnicu i slagati u lonac. Kad iskoristimo sav fil u lonac gde smo slagali sarme nalijemo vode (ne previše). Potom preko složene sarme stavimo suva rebra i suvu slaninu (koje smo prethodno probarili u posebnoj posudi i bacili vodu u kojoj su bareni) koji daju poseban i jedinstven ukus sarmi.Prekrijemo napunjen lonac sa liskama kiselog kupusa,pokrijemo poklopcem i ostavimo da se kuva jedno 3 do 4 sata na umerenoj temperaturi (može i duže,što se sarma duže kuva to je ukusnija i bolja).
Prijatno gurmani :)
Коментари
Постави коментар