Poterbno je:
600 grama junećeg mlevenog mesa
10 paprika babura
1 veća glavica crnog luka
1 čen belog luka
150 grama pirinča
2 veća sveža paradajza
peršunov list
so
biber
suvi začin(bez soli)
aleva paprika
ulje
Priprema:
Dinsati luk (crni i beli) na ulju, kad luk omekša dodati mleveno meso i mešati bez dodatka vode, čim se masa stegne, dodati pirinač i nastaviti sa mešanjem. Staviti suvi začin po ukusu, so, biber i kašicicu aleve paprike.
Dinstati jos 5-6 minuta i skinuti sa vatre.
Potom:
Očistiti paprike od semenki, napuniti filom od mesa i pirinča, iseći svež paradajz na kolutove, i njime zatvarati papriku. Ređati u dublju šerpu, uspravno, tako da siri deo bude gore (onaj koji smo zatvorili paradajzom), i paprike moraju biti zbijene jedna uz drugu kako se od kuvanja ne bi prevrnule. Naliti vodu u šerpu tako da prekriva tri četvrtine paprika (nikako preko njih) posuti pešunovim listom i kuvati oko dva sata na umerenoj vatri.
Dok se paprike kuvaju u malu posudicu sipajte malo tople vode, kašičicu brašna i malo aleve paprike i razmutite. Petnaestak minuta pre kraja kuvanja dodajte ovu smesu u paprike i ostavite da se krčka.
Kad su paprike kuvane skinite ih sa vatre i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 300 stepeni i ostavite
da se zapeku...jedno desetak do petnaest minuta.
Kad to završite slobodni ste da ih poslužite a boga mi i da dobro jedete...
Prijatno gurmani :)
Коментари
Постави коментар