Potrebno:
500 grama pilećeg filea
500 grama svežih šampinjona
150 grama pančete ili dimljenog suvog vrata
150 grama neutralne pavlake
2 čena belog luka
1 jaje
ulje
so
biber
origano
peršunv list
suvi začin(bez soli)
Priprema:
Izdinstati beli luk na ulju, dodati piletinu uvaljanu u suvi začin i isečenu na sitnije kockice i dinstati je na umerenoj vatri oko 10 minuta dok ne porumeni.Zatim dodati sitno iseckanu pančetu ili suvi vrat.Potom dodati iseckane šampinjone i nastaviti sa dinstanjem dok šampinjonji ne omekšaju.
Zatim dodati neutralnu pavlaku,promešati i dodati so,biber,peršunov list i origano.
Ostaviti na vatri još 5 do 10 minuta.U međuvremenu odvojiti žumance od belanca i ubaciti žumance u jelo.Promešati i ostaviti na vatri 1 do 2 minuta.
Skinuti sa vatre i servirati.
Prijatno gurmani :)
500 grama pilećeg filea
500 grama svežih šampinjona
150 grama pančete ili dimljenog suvog vrata
150 grama neutralne pavlake
2 čena belog luka
1 jaje
ulje
so
biber
origano
peršunv list
suvi začin(bez soli)
Priprema:
Izdinstati beli luk na ulju, dodati piletinu uvaljanu u suvi začin i isečenu na sitnije kockice i dinstati je na umerenoj vatri oko 10 minuta dok ne porumeni.Zatim dodati sitno iseckanu pančetu ili suvi vrat.Potom dodati iseckane šampinjone i nastaviti sa dinstanjem dok šampinjonji ne omekšaju.
Zatim dodati neutralnu pavlaku,promešati i dodati so,biber,peršunov list i origano.
Ostaviti na vatri još 5 do 10 minuta.U međuvremenu odvojiti žumance od belanca i ubaciti žumance u jelo.Promešati i ostaviti na vatri 1 do 2 minuta.
Skinuti sa vatre i servirati.
Prijatno gurmani :)
Коментари
Постави коментар