Пређи на главни садржај

Piletina sa pečurkama-a la creme

Potrebno:

500 grama pilećeg filea
500 grama svežih šampinjona
150 grama pančete ili dimljenog suvog vrata
150 grama neutralne pavlake
2 čena belog luka
1 jaje
ulje
so
biber
origano
peršunv list
suvi začin(bez soli)

Priprema:

Izdinstati beli luk na ulju, dodati piletinu uvaljanu u suvi začin i isečenu na sitnije kockice i dinstati je na umerenoj vatri oko 10 minuta dok ne porumeni.Zatim dodati sitno iseckanu pančetu ili suvi vrat.Potom dodati iseckane šampinjone i nastaviti sa dinstanjem dok šampinjonji ne omekšaju.
Zatim dodati neutralnu pavlaku,promešati i dodati so,biber,peršunov list i origano.
Ostaviti na vatri još 5 do 10 minuta.U međuvremenu odvojiti žumance od belanca i ubaciti žumance u jelo.Promešati i ostaviti na vatri 1 do 2 minuta.
Skinuti sa vatre i servirati.

Prijatno gurmani :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Pasulj sa suvim rebrima i slaninom

Potrebno je: 500 grama pasulja 300 grama suvih svinjskih rebara 200 grama suve slanine 2 glavice crnog luka 2 čena belog luka 2 kašike brašna 1 kašika masti 1 list lorbera 4-5 zrna bibera peršunov list aleva paprika so Priprema pasulja: Uveče pasulj otrebiti, oprati, staviti u lonac i naliti hladnom vodom. Sutradan prosuti vodu, ponovo naliti hladnom vodom i pristaviti pasulj da se kuva. Kada malo prokuva, ocediti i baciti vodu, pa naliti vrelom vodom. Dodati isečen crni i beli luk, list lorbera, biber u zrnu, suva rebra, prethodno oprana tolom vodom i suvu slaninu i  kuvati. Pasulj kuvati dok ne postane mekan, a potom ga zapržiti. U tiganj staviti mast ili ulje, zagrejati i dodati brašno. Kada brašno u zapršci porumeni, dodati pola kašičice aleve paprike, promešati, sipati u pasulj i ostaviti da se kuva na tihoj vatri još 5-6 minuta. Pri kraju kuvanja posoliti po ukusu i dodati malo sitno iseckanog peršunovog lista. P.S. Pasulj možete kuvati i sa svin...

Sarma-moje omiljeno jelo

Za pripremanje sarme potrebno je:  Dve glavice kiselog kupusa  700 grama mešanog mlevenog mesa  150 grama pirinča  300 grama suvih rebara  300 grama suve slanine  jedna veća glavica crnog luka  dva cena belog luka  so  biber  suvi začin(bez soli)  ulje  peršunov list Priprema: Da bi napravili smesu kojim ćemo puniti liske kupusa potrebno je: iseći luk (crni i beli) i staviti da se prodinsta na malo ulja. Dodati mleveno meso, so, suvi začin, alevu papriku, peršunov list i biber po želji i dinstati ga petnaestak minuta. Dodati na kraju pirinač i fil je gotov. Od glavice kiselog kupusa odvajati liske jednu po jednu i stavljati po jednu supenu kašiku smese u svaku, lisku uviti kao rolnicu i slagati u lonac. Kad iskoristimo sav fil u lonac gde smo slagali sarme nalijemo vode (ne previše). Potom preko složene sarme stavimo suva rebra i suvu slaninu (koje smo prethodno probarili u posebnoj posudi i bacili vodu u kojoj su bareni)...

Dobro dosli

Ovaj blog je napravljen u cilju zblizavanja svih onih koji zele da nauce da kuvaju, vec znaju da kuvaju i svih onih koji, pre svega,vole da jedu dobro... Na ovom blogu mozete postaviti recepte vasih omiljenih jela a takodje i pronaci recepte koje zelite... U tu svrhu ja cu licno svaki dan postavljati po jedan recept mojih omiljenih jela... Molim da ocenite svaki recept i da ostavite neki od vasih omiljenih. PRIJATNO GURMANI...:)